< πίσω

Το σύγχρονο πρόσωπο της Ογκολογίας: ημερίδα της ΙΕΔΕΠ

Με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (ΙΕΔΕΠ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το νέο πρόσωπο της Ογκολογίας».

Στην ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18.00, θα λάβουν μέρος έγκριτοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ο καρκίνος είναι ίσως το πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που παρατηρείται σήμερα τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, αν και με διαφορετική συχνότητα.

Με τον όρο καρκίνο δεν αναφερόμαστε σε κάτι συγκεκριμένο αλλά σε μια ευρεία γκάμα ασθενειών, οι οποίες ξεπερνούν τις 200.

Από την άλλη, ο καρκίνος αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ιατρική κοινότητα. Είναι ένας κλάδος στον οποίο η έρευνα εντείνεται διαρκώς, με στόχο την αντιμετώπιση και την εξουδετέρωση ενός πολύπλοκου και δύσκολου αντιπάλου.

Τα τελευταία χρόνια, οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και τα αποτελέσματα απτά: νέες μέθοδοι, νέα φάρμακα, νέες τεχνικές αντιμετώπισης έχουν επιτύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση, άνοδο του προσδόκιμου επιβίωσης, ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής μετά. Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η επιστήμη της Ιατρικής θα συνεχίσει να αναπτύσσει τα υπάρχοντα αλλά να βρίσκει και νέα όπλα κατά του καρκίνου.

Πρόγραμμα ημερίδας: iedep.gr